210623 LEYSEN DEVOGELAERE 054

Strafrecht als misdrijf

Specialisaties Leysen + De Vogelaere

Word je verdacht van een misdrijf of ben je slachtoffer? In beide opties maak je kennis met het strafrecht dat een heel eigen logica heeft. Het is belangrijk dat je van bij de start de juiste weg kiest en dit zowel voor je verdediging als voor het indienen van een klacht.

Als je verdacht wordt, heb je van in het begin recht op bijstand van een advocaat. Dit is belangrijk omdat het eerste verhoor vaak de basis is voor de rest van het dossier. Een goede of een minder goede verklaring is een wereld van verschil.

Als je slachtoffer bent heb je er belang bij om meteen een duidelijke klacht op te maken. Indien je een familiale verzekering hebt, is er bovendien veel kans dat de kosten ten laste van de rechtsbijstandsverzekering zijn.

Onze ervaring als plaatsvervangend rechter in de correctionele rechtbank is een waardevolle aanvulling.

Een zedenzaak vereist een andere aanpak dan een financieel misdrijf. Eigendomsdelicten zijn geen slagen en verwondingen. Wij zorgen er voor dat de juiste persoon op het juiste dossier komt. Met heel wat assisenzaken op de teller, behoren ook de zwaarste misdrijven tot onze expertise.